Uzun zamandır baslamayı düşündüğüm bu bloga kısmet manila ortegas centerdaki Podium Mall'daki , Hot Pot Chinese ile başlamakmış.Çince adını yazmak isterdim ama bir türlü bulamadım internette.
Biraz ortam hakkında bilgi vermek gerekirse,
Manila Ortegas Center, Metropol Manila'da Pasig City'de yer alıyor ve şehrin finans merkezi. Gökdelenler, oteller, bankalar ve tabii ki alışveriş merkezleri ile dolu bir mahalle. Öyle ki, benim kaldığım The Malayan Plaza otele yürüyüş mesafesinde tam 5 tane alışveriş merkezi vardı.
Hayatın alışveriş merkezlerine sıkıştırılması -üstelik gelir dağılımının bu kadar eşitsiz olduğu bir ülkede- içimi sızlatsa da, sokakta su buharının içinde yürümek yerine insanların kapalı klimalı yerleri tercih etmeleri çok normal tabii.
Asıl konuya dönersek, Hot Pot çin restoranında ne yediğimizden ziyade, nasıl yediğimiz önemli. Sağlıklı yemek sloganıyla hizmet veren bu restoran bizim tabirimizle bir "kendin pişir, kendin ye". Nasıl mı? Masalarda, herkesin önünde elektrikle çalışan bir sistem kurulmus. Bu deliklerin içine, su dolu küçük bir kazan koyuluyor, içine de ne isterseniz. Ben deniz mahsülleri ve sebze tercih ettim. Istridye, kalamar, karides, balık ve adını bilmediğim başka su böcekleri yanında noodle, mısır, lahana. Bunlar 100 dereceye getirdiğimiz kazanımızda kaynayadursun, biz de acılı baharat, sarımsak ve soya sosundan oluşan bir sos hazırlama işine girişelim. Sonra kaynayan yemekleri süzgeçten geçirerek sosumuzla karıştırıp bir güzel mideye.Bir de beyaz sarmısaklı bir top vardı, bayıldım. Denizden çıkan bir şey mi derseniz hiçbir fikrim yok!
Ben seçimimden çok memnun kalsam da, ara sıra gözüm yan masada et yiyen tayfaya takılmadı değil. İnce kesilmis dana eti güzel görünüyordu ama et çok fazla sevmediğimden, hele haşlanmış etten cok yiyemeyecegimi düşündüğümden kendi menüme yogunlastım.
Bu arada suya attığım siyah böceklerin nar gibi, leziz jumbo karidesler olarak bana geri dönmesine hem çok şaşırdım, hem de cahilliğime güldüm.
Ana yemek sonunda gelen buzlu meyve tabağı idare ederdi. İçecek olarak ise filipinlerin milli içecegi olduguna inanadığım buzlu çay içtim. Fena değildi ama favorim kesinlikle yeşil mango suyu. Ben davetli olduğum için para vermedim ama daha önce giden arkadaşlarımdan tek kişililk menu fiyatlarının 15$ civarı olduğunu öğrendim. Manila standardlarına göre biraz pahalı ama bence değer!
Bu arada Çinli arkadaşım Kong'tan bu tip restoranların Çin'de çok populer olduğunu öğrendim. Manila'nın dünyanın en büyük China Town'una ev shibi yaptığını ve Filipinler milyonlarca Çinli yaşadığını düşünürsek, ilk defa batılılaştırılmış değil de, gerçek bir Çin restoranına gittiğimi söyleyebilirim!
Ben mi cahilim acaba? Türkiye'de, Ingiltere'de, Avrupa'da bu tip bir çin restoranı bilen var mı?
Hello,
I wanted to start this blog for a long time. Today, I start with the hot pot chinese restaurant in Manila, the Philippines. Situated in the Podium Shopping Mall in Ortegas Center, I was told by my Chinese friend that it is a typical Chinese restaurant where you boil your own food in your individual hot pod inserted into table.
I mostly ate seafood with some veggies. The ones that I could recognize were shrimp, oyster, fish, squid with noodles, cabbage and corn.
I must admit that it was more fulfilling that I expected and it is indeed healty. I also had a glimpse in the menu with meat, on the other table. Hmmm, the beef looked delicious, though I was happy with my choice of seafood. The price is around 15$ per person. The icetea that I drank and the desert (iced fruit) were mediocre.
Maybe it is my lack of knowledge, have you ever encountered this kind of restaurant in Europe, UK, Turkey? I had no idea.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder